Alternativní paliva v zemědělské technice a užitkových automobilech - Masnica, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Cílem práce je uvedení alternativních paliv používaných zejména v zemědělství. Porovnání vlastnosti alternativních paliv, jejich dopad na ekologii a výkon motoru. Výhody a nevýhody alternativních paliv. A jejich vyhlídky do budoucna.

The purpose of this thesis is introduction of alternative fuels especially in agriculture. Compare the properties of alternative fuels, their impact to ecology and engine power. Advantages and disadvantages of alternative fuels. And their expectations.
Alternative Fuels in Agricultural Engineering and Trucks
Keywords: Alternativní paliva; bionafta; metanol; etanol; bioplyn; LPG; zemní plyn; vodík.; Alternative fuels; biodiesel; methanol; ethanol; biogas; LPG; natural gas; hydrogen.