Měření vlhkosti biologických struktur - Vlk, Jáchym (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Práce shrnuje známé metody měření kapalin a vlhkosti u komplikovaných biologických struktur. Jsou zde uvedeny a popsány jednotlivé metody i jejich princip. Práce zahrnuje popis a tvorbu indukčního a kapacitního senzoru. Jsou zde uvedené informace pro vytvoření indukčního i kapacitního senzoru.

The work summarizes known methods about measuring liquids and humidity in complicated biological structures. Particular methods and their principles are stated and described here. This work includes description and creation of inductive and capacitive sensor as well as information for creating inductive and capacitive sensor.
Measurement of biological structures humidity
Keywords: Transpirační proud; destruktivní a nedestruktivní senzory; proudění kapalin; biologické struktury; ATmega16.; Transpiration stream; destructive and nondestructive sensors; fluid flow; biological structures; Atmega16.