Nastavení ochranných funkcí pro zadanou rozvodnu VN - Váhala, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku návrhu systému chránění pro rozvodnu vysokého napětí. První část teoretické práce popisuje zadanou VN rozvodnu. Rozvodna se skládá z dvou přívodních polí a šesti vývodních polí. Z důvodu velikosti rozvodny bylo vybráno jedno vývodní pole, které je předmětem popisu a návrhu chránění. Další částí práce je popis ochranných funkcí použitých pro chránění prvků ve vybraném vývodovém poli. V této části je uveden podrobný popis funkce a možnosti nastavení ochrany. Hlavní část práce se zabývá výpočtem nastavení konkrétních ochranných funkcí a následně sekundárním testování ochranných funkcí. Testy byly provedeny u ochranných funkcí v digitálních ochranách REF615 a REM620. Závěrečná část práce se zabývá zhodnocením výsledků testování a kontrolou přesycení zadaných přístrojových transformátorů proudů.

The thesis is focused on the protection concept for medium voltage substation. The first theoretical part of thesis describes given medium voltage substation. Substation consists of two incoming feeders and six outgoing feeders. Due to the size of the substation was selected one outgoing feeder which is the subject of description and protection concept. Next part of the thesis is a description of the protective functions used to protect the elements in the selected feeder. This part contains a detailed description of the function and setting options for protection. The main part of the thesis describes calculation of specific protection functions and consequently with secondary testing of protective functions. Tests were performed on protective functions in the digital protections REF615 and REM620. The final part of the thesis deals with the evaluation of the secondary test results and verification saturation of the specified current transformers.
Protection setting concept for given MV substation
Keywords: návrh chránění; ochranné funkce; ABB; REF615; REM620; RET630; testování ochran; Odporově uzemněná síť; rozvodna; PCM600; digitální ochrana; IED; sekundární zkoušky ochran; protection system; protection functions; ABB; REF615; REM620; RET630; testing protection; resistor earthed network; substation; PCM600; digital protection; IED; secondary relay testing