Připojování vestavěných systémů k intranetu - Damborský, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Práce zkoumá možnosti připojování vestavěných systémů k intranetu. Bere v úvahu možné technologie a prostředky použitelné k řízení a sběru dat vzdálených senzorů. Zabývá se možnostmi standardu IEEE 1451.1, který definuje abstraktní rozhraní převodníku pro připojování čidel k sítím, aniž by specifikoval konkrétní implementaci komunikace mezi těmito entitami. Dále práce pokrývá návrh a implementaci systému založeného na architektuře popsané standardem IEEE 1451.1.

This thesis studies possibilities of connecting embedded systems to intranet. Available technologies and resources usable for control and capturing of data on remote sensors are considered. It goes into IEEE 1451.1 standard, which defines abstract interface of transducer for sensors connecting, while avoiding specification of concrete implementation of communication between these entities. Design and implementation of application with architecture based on IEEE 1451.1 standard takes also place in this thesis.
Connecting Embedded Systems to Intranet
Keywords: vestavěný systém; internet; intranet; převodník; chytrý sensor; ieee 1451.1; ubicom; embedded system; internet; intranet; transducer; smart sensor; ieee 1451.1; ubicom