Polyfunkční dům v proluce v Praze - Skalický, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Cílem diplomové práce je návrh polyfunkčního domu, včetně dispozice pro daný účel a návrh vhodné konstrukční soustavy nosného systému. Jedná se o stavbu, umístěnou v městské proluce, kterou tvoří administrativní prostory, bytové jednotky, obchodní pasáž a plochy pro podzemní parkování. Objekt má dvě podzemní a šest nadzemních podlaží a je zastřešen plochou střechou. Nosné svislé a vodorovné konstrukce jsou železobetonové. Diplomová práce je vypracována formou technických zpráv dle přílohy č. 5 k vyhlášce č. 62/2013 Sb. a formou grafických příloh.

The aim oh the thesis is the design of a multifunctional building including layout for a particular purpose and design of appropriate structural supporting system. The building is located in a city´s gap site and consists of office space, residential units, a shopping mall and areas for underground parking. The building has two underground and six aboveground floors and is covered by a flat roof. Supporting vertical and horizontal structures are made of reinforced concrete. The thesis consist of technical reports, which are arranged according to Annex 5 of Decree No. 62/2013 and graphic attachments.
Multifunctional house in gap site in Praha
Keywords: novostavba; polyfunkční dům; obchodní pasáž; proluka; new building; multi-purpose building; shopping arcade; gap site