Vliv klimatických podmínek na bezdrátové routery - Martinka, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Tato práce pojednává o problematice instalace bezdrátových routerů do konkrétních částí místnosti v závislosti na jejich zahřívání a ideálním vysílání signálu. Práce je rozdělena do osmi kapitol. První část práce je teoretická a popisuje úvod do problematiky, v druhé části je popsán provedený experiment. Teoretická část sestává z kapitol teplo, signál, bezdrátový router a měřené klimatické podmínky. Praktická část popisuje experiment provedený termokamerou, kterou byly nasnímány routery ve výzkumné laboratoři ve společnosti Avast Software. Na základě tohoto experimentu je následně stanovena ideální pozice pro instalaci bezdrátového routeru. Závěr praktické části obsahuje analýzu výsledků dotazníkového šetření, ve kterém byli technicky znalí lidé dotázáni na umístění routeru v jejich domácnostech společně s dalšími dotazy týkajícími se šíření signálu a propagace tepla.

This thesis deals with problematics of installing wireless routers into specific locations depending on their heating and ideal signal transmission. The thesis is divided into eight chapters. The beginning of the thesis is theoretical describes the introduction into the problematics, the second part is practical and covers the executed experiment. The theoretical part contains six chapters – heat, signal, wireless router and measured climatic conditions. The practical part describes the executed experiment by thermo-camera which was used to scan wireless routers in IoT Lab in Avast Software company. Based on this experiment, the ideal position for installing the wireless router is then established. The conclusion of the practical part includes an analysis of the results of the questionnaire survey, in which technically skilled people were asked to describe the height of installation of their wireless router or whether did they consider heat and signal propagation while installing their wireless routers.
Wireless Routers and Infuence on Climatic Conditions
Keywords: Teplo; teplota; vlhkost vzduchu; tlak vzduchu; signál; termokamera; síťové prvky; bezdrátový router; přehřívání; šíření signálu a tepla; Heat; temperature; humidity; air pressure; signal; thermo-camera; network elements; wireless router; overheating; signal and heat propagation