Účelová mapa v Moravském krasu - Medvědová, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Zaměření a vyhotovení účelové mapy v lokalitách Ostrov u Macochy a Vilémovice v Moravském krasu se zaměřením na pracovní vstupy do jeskyní a krasové útvary v okolí těchto vstupů. Zaměření bylo provedeno dle českých státních norem a směrnice ČÚGK zabývající se tvorbou účelových map.

The geodetic survey and creation of the thematic map of the locations in the Ostrov u Macochy and Vilémovice in the Moravian karts with demarcation on working entrances to caves and rocks formations in lacation these entrances. The geodetic survey has been done by Czech national standards and guidelines ČÚGK deals with the creation thematic maps.
The thematical map in the Moravian Karst
Keywords: Pracovní vstupy do jeskyní; účelová mapa; tachymetrie; mapování; vrstevnice; Moravský kras; Ostrov u Macochy; Vilémovice; Working entrances to caves; thematic map; tacheometry; mapping; contour line; Moravian karst; Ostrov u Macochy; Vilémovice