Návrh zařízení pro roztáčení kola podvozku před pádovou zkouškou - Zedníček, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem zařízení k roztáčení kol podvozků letadel před pádovou zkouškou s cílem zlepšit tak rozsah prováděných měření. V první části jsou rozebrány způsoby zkoušení podvozků letadel. V dalších částech pak popis stávajícího padostroje, konstrukce navrhovaného zařízení a postup výpočtů důležitých částí.

This bachelor's thesis deals with the design of device for spinning the wheels of aircraft landing gear before the drop test in order to improve the range of measurements. The first part discusses the methods of testing aircraft landing gear. In the following sections, a description of the existing drop test machine, the design of the proposed equipment and the calculation procedure of important parts.
Design of a device for spinning the landing gear wheel before drop test
Keywords: Roztáčení kol; podvozky letadel; padostroj; návrh.; Wheel spinning; aircraft landing gear; drop test machine; design.