Píst čtyřdobého zážehového motoru o výkonu 110kW - Benda, Aleš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
V této bakalářské práci budeme sledovat postup základního návrhu spalovacího motoru, návrh rozměrů pístu, pevnostní kontrolu nebezpečných průřezů. Její součástí je také přehled vývoje spalovacích motorů a detailní popis součástí pístní skupiny.

In this bachelor, graduation theses we will follow up the process of combustion engine basic proposal, piston size proposal, strength control of a dangerous cross-sections. Its part is also a summary of combustion engines development and detailed description of piston group components.
Piston for 110kW 4-stroke SI-engine
Keywords: píst; konstrukce motorů; konstrukce pístů; pevnostní výpočet pístu; piston; engine design; piston design; piston strength calculation