Vyhledávací studie silnice I/44 v úseku Velké Losiny – Kouty nad Desnou - Janoštiak, Matúš Ján (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Táto diplomová práca sa zaoberá preložkou silnice I/44 v úseku Velké Losiny – Kouty nad Desnou. Ide o komunikáciu prvej triedy, ktorá začína v Mohelnici a vedie cez Jeseník až do Poľska. Riešený je nesúlad protipovodňových opatrení s územným plánom lokality, zasahovanie územného plánu do rekreačných zariadení, napojenie pôvodného stavu na riešený obchvat a v neposlednej rade náhrada dvoch tunelov o dĺžkach cca 800m.

This diploma thesis deals with the relaying of the road I / 44 that leads from Velké Losiny to Kouty nad Desnou. It is a A-road that starts in Mohelnice and leads through Jeseník to Poland. It deals with the non-compliance of flood protection measures with the local zoning plan, interference of the local zoning plan in recreational facilities, connection of the original state to the solved bypass and last but not least the replacement of two tunnels with lengths of about 800m.
Design of the road I/44 in stage Velké Losiny – Kouty nad Desnou
Keywords: Vyhľadávacia štúdia; obchvat; tunel; protipovodňové opatrenia; územný plán; Velké Losiny; Kouty nad desnou; Location study; bypass; tunnel; flood protection; local zoning plan; Velké Losiny; Kouty nad desnou