Indukční průtokoměr - Dohnal, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Tato práce se zabývá problematikou indukčních průtokoměrů, se změřením na zásuvné indukční průtokoměry. Je zde podrobně rozebrán návrh takovéhoto průtokoměru: sonda, elektromagnet, elektrody, buzení a zpracování měřeného signálu. Dále pak měření takto navrženého průtokoměru, naměřené hodnoty, grafy, jejich zpracování a vyhodnocení. Následné měření v kalibrační laboratoři pro upřesnění výsledků, celkové jejich zpracování a vyhodnocení.

This thesis deals with inductive flowmeters, specifically insertion inductive flowmeters. It examines in detail a blueprint of such flowmeter, consisting of probe, electromagnet, electrodes, exciting module and evaluation of signal. Gauging of a flowmeter designed this way, measuring data, charts, evaluation and interpretation. Consequent measurement in a calibration laboratory to elaborate, evaluate and interpret the results.
Electromagnetic flowmeter
Keywords: Indukční průtokoměr; zásuvný indukční průtokoměr; cívka; elektrody; buzení; měření; electromagnetic flowmeter; insertion electromagnetic flowmeter; electromagnet; electrodes; exciting; measurement