Mateřská škola v Tišnově - Kerberová, Lenka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Novostavba mateřské školy je umístěna v Tišnově. Budova je dvoupodlažní, částečně podsklepená. V přízemí se nachází dvě samostatná oddělení mateřských škol a hospodářská část. V nadzemním podlaží se nachází společenské místnosti a učebny. V podzemní části jsou sklady. Stavba je vyzděna z keramických tvárnic a zateplena kontaktním zateplovacím systémem. Stropní konstrukce jsou monolitické. První nadzemní podlaží bude částečně zastřešeno plochou střechou a nad druhým nadzemním podlažím byla navržena šikmá střecha. Objekt je založen na základových pasech.

The new building Nursery school is situated in Tisnov. Under the two storey building partialy runs basement. On the ground floor is located two departments nursery school with economic part. On the second floor is the classrooms and socialrooms. In the basement are mainly storerooms and utility rooms. The building is made of ceramic bricks and insulation contact system. The first storey is partly roofed with a flat roof and the second storey is sloped roof roofed. The building is constructed on footing foundations.
Nursery school in Tišnov
Keywords: Mateřská škola; oddělení mateřské školy; herna; učebna; společenská místnost; umývárna; plochá střecha; dřevený příhradový vazník; dvoupodlažní; zděný konstrukční systém; monolitická stropní konstrukce; nursery school; department nursery school; game room; classroom; socialroom; washroom; flat roof; wooden lattice truss; second floor; brick construction systém; monolithic ceiling construction