Modernizace výukového přípravku jeřábu - Machalíček, Kryštof (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá modernizací modelu jeřábu využívaného ve výuce. Cílem modernizace je navrhnout a realizovat výukový řídící panel dle stávající modulární koncepce výukových přípravků. Navrhnout úpravy elektroniky modelu jeřábu tak, aby bylo možné model jeřábu používat ve smyslu „plug and play“. Tyto úpravy následně na modelu zrealizovat. Vytvořit software umožňující ověření funkce všech použitých prvků.

This bachelor thesis deals with the modernization of a crane model used in teaching. The aim of the modernization is to design and implement a teaching control panel according to the existing modular concept of teaching panel, to propose modifications to the electronics of the crane model so that the crane model can be used in a „plug and play“ sense. These modifications will be then implemented on the model. The aim is also to develop a software for verification of the function of all the elements used.
Modernization of the crane education preparation
Keywords: mostový jeřáb; modulární koncepce výukových přípravků; výukový panel jeřábu; úpravy elektroniky modelu jeřábu; bridge crane; modular concept of teaching panel; crane teaching panel; modifications of crane model electronics.