Deformační sítě a jejich uplatnění v praxi - Hovad, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
V práci jsou zpracovány metody nanášení deformačních sítí. Pro každou metodu jsou stanovena doporučení pro strojírenskou praxi a uvedeny jejich klady a zápory. Uvedeno je také porovnání metod. Dále jsou rozebrány manuální a automatické metody měření a zpracovány jsou jejich popisy, klady a zápory včetně porovnání.

This theses presents methods for aplication of the deformation necks. There are described advantages, disadvantages and recommendations for use in engineering practice for each method. Methods are compared with each other. There are also discussed manual and automatic methods of the measurement, including descriptions, advantages, disadvantages and comparation.
The deformation necks and their use in engineering practice
Keywords: deformační sítě; měření; metody; deformation necks; measurement; methods