Automatizace systému měření charakteristik senzorů plynu - Stříteský, Stanislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2010)
Cílem bakalářské práce bylo navrhnout a realizovat systém automatického řízení aparatury pro měření charakteristik senzorů vodíku a následné ověření funkčnosti systému na referenčních vzorcích. Aparatura byla sestavena na FCH VUT v Brně. V práci se podařilo vytvořit program „sensor-tester“ pro ovládání jednotlivých přístrojů aparatury. Dále bylo provedeno měření referenčních vzorků (senzorů) látky dipyridyldiketopyrrolopyrrole (DPPP). Díky těmto vzorkům byla ověřena funkčnost programu a senzorů.

Aim of this bachelor thesis was to propose and to realise the system of automatic control of appliance for measurement of hydrogen sensors characteristics and to verify the utility of the system on reference sample. The Appliance was built at FCH VUT in Brno. The program “sensor-tester” for controlling parts of appliance was made within this bachelor thesis. Moreover, reference samples of dipyridyldiketopyrrolopyrrole (DPPP) were analysed, controlling functionality of the program and sensors.
Automated measurement system for gas sensors analysing
Keywords: Vodíkový senzor; charakteristika senzorů; dipyridyldiketopyrrolopyrrole; DPPP; Hydrogen sensor; characterization of sensors; dipyridyldiketopyrrolopyrrole; DPPP