Moderní dokončovací metody obrábění a jejich využití - Vičar, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Bakalářská práce se zabývá shrnutím dnešních metod dokončovacího obrábění a jejich zařazením v moderní strojírenské výrobě. Je zaměřena na technologické charakteristiky základních metod - konvenčních i nekonvenčních. Dále jsou v práci uvedeny používané stroje a nástroje, zhodnoceny výhody a nevýhody jednotlivých metod a jejich dosahované parametry.

This thesis deals with a summary of today's methods of finish machining and their inclusion in modern engineering production. It primarily focuses on technological characteristics of some basic methods - conventional and also unconventional. Furthermore, the thesis deals with machinery and tools used in these technologies, the advantages and disadvantages of various methods and their achieved parameters.
Modern cutting finishing methods and their use
Keywords: Dokončovací metody obrábění; dosahované parametry; honování; lapování; superfinišování; válečkování; omílání; elektrochemické leštění.; Finishing machining methods; achieved parameters; honing; lapping; superfinishing; rolling; tumbling; elektrochemical polishing.