Testování náplní bariérového filtru pro čištění plynu - Muzikářová, Věra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou znečištění generovaného plynu při zplyňování. Je tvořena ze dvou částí. První část je teoretická, kde je uvedena rešerše popisující průběh zplyňování. Dále je zde uveden přehled nečistot v generovaném plynu a popis metod vhodných pro čištění plynu. Druhá část práce je zaměřena experimentálně, kde se testují různé náplně bariérového filtru při čištění plynu.

This diploma thesis deals with the issue of pollution of the generated gas during gasification. It consists of two parts. The first part is theoretical, where there is a search describing the course of gasification. There is also an overview of impurities in the generated gas and a description of methods suitable for gas purification. The second part of the work is focused experimentally, where various fillings of the barrier filter are tested during gas cleaning.
Testing of the barrier filter charge for gas cleaning
Keywords: Zplyňování; dehet; čištění plynu; dolomit; aktivní uhlí; Gasification; tar; gas cleaning; dolomite; activated carbon