Algoritmy pro zjednodušování modelů - Schulz, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Cílem této práce je navrhnout a implementovat počítačový systém pro zjednodušení 3D modelů složených s trojúhelníkových sítí. Systém by měl umožňovat zjednodušit množství geometrických primitiv zadaneho objektu. Uživatel by měl mít možnost tento proces jednoduše ovlivnit výběrem metody, cílové velikosti souboru atp. Pro načítání a ukládání dat systém používá formát souboru 3DS. Čtenář by měl být schopen porozumět principům redukování modelů a měl by se seznámit s použitými algoritmy.

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ The purpose of this work is to design and implement a computer system, which should be used for simplification of a polygonal models in 3D space. The system should be allowed to reduce a given number of geometrical primitives from source object. User should have impact to the reducing process by selecting a method, size of target object etc. System uses 3DS file format for model loading and saving. Reader should understand principles of the polygon reduction and used algorithms.
Algorithms for Objects Simplification
Keywords: VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Počítačová grafika; úroveň detailu; redukce trojúhelníků; odstranění vrcholů; odstranění hran; shlukování vrcholů; odstranění trojúhelníků; metrika chybových kvadrik; hodnocení metrik; trojúhelníkové sítě; překlopení normály; měření chyby; VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Computer graphics; level of detail; polygon reduction; vertex collapse; edge collapse; vertex clustering; triangle collapse; quadric error metrics; metric classification; triangle networks; mesh foldovers; measuring of error