Elektronkový sluchátkový zesilovač - Čapka, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Cílem této bakalářské práce byl kompletní návrh a realizace elektronkového sluchátkového zesilovače postaveného na bázi moderních elektronek. Zesilovač má být schopen provozu v rozsahu zatěžovacích impedancí 32 - 320 ?. Dalším cílem byl návrh a konstrukce napájecí jednotky a obvodu pasivního korektoru pro tento zesilovač. Návrh je omezen na zesilovač bez výstupního transformátoru (tzv. zapojení output transformer-less - OTL). Navržené zapojení bylo podrobeno simulacím v programu PSpice. Nedílnou součástí práce byl návrh DPS v programu Eagle. Výsledky simulace byly porovnány s ručním návrhem a s výsledky měření.

The aim of this bachelor‘s thesis was a complete design and realization of a vacuum-tube headphone amplifier built on the basis of a modern vacuum-tubes. Amplifier should be able to operate in the range of load impedance from 32 to 320 ?. Another aim of the project was to design and construct a power supply unit and a passive equalizer circuit for the amplifier. The project is limited to the amplifier without output transformer (so-called output transformer-less - OTL). The proposed appliance was simulated in PSpice program. An integral part of the project was to design PCB using software Eagle. The simulation results were compared with manual design and measurement results.
Vacuum-tube headphone amplifier
Keywords: Elektronkový sluchátkový zesilovač; OTL; Dynamická sluchátka; Pasivní korektor; Vacuum-tube headphone amplifier; OTL; Dynamic headphones; Passive equalizer