Metodika posuzování ŽB prvků dle EN a ACI - Gabčová, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Práce se zabývá posuzováním železobetonových konstrukcí dle amerického standardu ACI 318-08 a srovnáním se statickým řešením dle ČSN EN 1992-1-1. Práce obsahuje posouzení žebříkového stropu JS- systému a sloupu. Posouzení konstrukčních prvků bude provedeno dle 1. mezního stavu únosnosti a 2. mezního stavu použitelnosti u obou norem.

The work deals with the analysis of reinforcement constructions according to ACI 318-08 and with comparing to static solution according to ČSN EN 1992-1-1. The work includes the analysis of girder and column. The assessment of these structures in terms of the 1st critical state – carrying capacity and the 2nd critical state – serviceability.
Design procedure of RC members according to EC and ACI
Keywords: ČSN EN 1992-1-1; ACI 318-08; žebíkový strop; sloup; 1.mezní stav; 2.mezní stav- použitelnost; ohyb; smyk; průhyb; ČSN EN 1992-1-1; ACI 318-08; girder ceiling; column; 1.critical state; 2. critical state- serviceability; bend; shear; deflection