Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Surovčíková, Adriána (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Bakalárska práca sa zaoberá hodnotením finančnej situácie spoločnosti Panasonic Industrial Devices Slovakia s. r. o. v rokoch 2015 až 2019. Práca je rozdelená na štyri časti. Prvá časť je zameraná na ciele a metodiku práce. V druhej časti sú vymedzené teoretické východiská, potrebné pre praktickú časť. V tretej časti je predstavená analyzovaná spoločnosť a vypracovaná samotná finančná analýza. Výsledky tejto analýzy sú porovnávané s hospodárením vybranej konkurenčnej spoločnosti. V poslednej časti sú vyslovené vlastné návrhy na zlepšenie finančného stavu spoločnosti.

The bachelor thesis is focused on evaluating the financial situation of the company Panasonic Industrial Devices Slovakia s. r. o. in the years 2015 to 2019. The thesis is divided into four parts. The first part deals with the goals and methodology of the work. The second part defines the theoretical basis needed for the practical part. The third part includes overview of the analysed company and the financial analysis itself. The outcomes of this analysis are compared with the results of a selected competing company. In the last part, own suggestions are made to improve the financial condition of the company.
Evaluation of the Financial Situation of a Company and Proposals for its Improvement
Keywords: finančná analýza; súvaha; výkaz ziskov a strát; pomerové ukazovatele; rentabilita; zadlženosť; likvidita; financial analysis; balance sheet; profit and loss statement; ratio indicators; profitability; indebtedness; liquidity