Generování binárního prefixového stromu podle pravděpodobnostních parametrů - Ženčák, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Cílem této práce je vytvořit generátor prefixových sad, který bude schopný vygenerovat prefixovou sadu na základě parametrů specifikovaných v sadě nástrojů ClassBench. V této práci je popsaný možný přístup ke generování, jakožto i konečný algoritmus generování prefixové sady. Vytvořené řešení umožňuje generovat sady prefixů, jejichž průměrná odchylka od požadovaných parametrů je typicky o několik řádů nižší než odchylka sad generovaných nástrojem ClassBench.

The goal of this work is to create a prefix set generator which will be capable of generating a prefix set from parameters specified in the ClassBench toolset. This work describes a possible approach to generation, as well as the final algorithm for prefix set generation. The resulting generator is able to generate prefix sets whose average deviation from the target parameters is typically orders of magnitude lower than the deviation of sets generated by ClassBench.
Generation of Binary Prefix Tree According to Probabilistic Parameters
Keywords: IP prefix sets; generation; trie; ClassBench; sady IP prefixů; generování; prefixový strom; ClassBench