Vizualizace genealogických vztahů pro webový prohlížeč - Zehnal, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Cílem práce je návrh a zhotovení efektivních grafických podob genealogických vztahů. Jsou zkoumány vhodné technologie pro grafické zobrazení ve webovém prohlížeči. Pomocí nich jsou vztahy generovány do plošných grafických formátů i prostorových scén. Pro prezentaci byla využita data paralelně vyvíjeného genealogického systému.

An object of the thesis is a plan and making an efective graphics images of genealogic relations. There are examined an useful technologies graphics display in the web browser. Through them the relations are generating to 2D graphics formats and 3D scenes. A data of paraller developing genealogic system was used to presentation.
Visualisation of Genealogic Relations for Web Browser
Keywords: Genealogie; rodový strom; rodokmen; rozrod; vývod; grafické zobrazení; prostorové zobrazení.; Genealogy; pedigree; family-tree; ancestors; graphics view; three-dimensional view.