Návrh předního deformačního členu vozidla Formule Student - Bilík, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem deformačního členu pro vozidlo Formule Student. Cílem je vybrat vhodný materiál a prověřit jeho chování při deformaci. Na základě výsledků navrhnout rozměry deformačního členu a poté provést jeho zkoušku. Dále je cílem práce provedení MKP analýzy bezpečnostního plechu a testovacího přípravku.

This diploma thesis deals with Formula Student Impact Attenuator design. The aim of the thesis is to select suitable material and put it to the test of deformation. From results to suggest dimensions of Impact Attenuator and then perform its test. Next aim of the thesis is to perform FEM analysis of Anti-Intrusion plate and supporting rack.
Formula Student Impact Attenuator Design
Keywords: Formule Student; deformační člen; hliníková pěna; polymerní pěna; voštinové materiály; kvazi-statická zkouška; bezpečnost; Formula Student; Impact Attenuator; aluminium foam; polymer foam; honeycomb materials; quasi-static test; safety