3 T/40/2021-389 – „Všichni jsme se shodli, že uděláme ten první domek“ - Kulhavá, Karolína (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění)
Obsah bakalářské práce se zaměřuje na zpracování trestného činu číslo 3 T/40/2021–389. Jmenovitě jde o přečin z krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a nedovolené ozbrojování, ve kterém figuruji jakožto poškozená. Malířské zpracování tohoto tématu, respektive osobní zkušenosti, pro mě přirozeně vyvstalo na základě mé předchozí práce, oblastí zájmu v tvorbě a snahy o jejich rozvoj. Série obrazů, jež jsem vytvořila, vyobrazuje námět z pozice pozorovatele prostředí po spáchání trestného činu. Obrazy nezachycují nic navíc než samotné artefakty, které se rozličným způsobem staly klíčovými pro vyšetřování tohoto trestného činu. Použitá technika malby je olejová barva na plátně různých rozměrů.

The content of the bachelor thesis focuses on the processing of crime number 3 T / 40 / 2021–389. Namely, it is an offense of theft, violation of domestic freedom, damage to another's property, and illegal arming, which I figure in the position of a victim. The painting elaboration of this topic, or personal experience, naturally arose for me based on my previous work, areas of interest in creation, and efforts to develop them. The series of paintings I have created depicts the subject from the position of a surroundings observer after committing a crime. These paintings capture nothing more than the artefacts themselves. In various ways, these artefacts have become crucial shreds of evidence. The used painting technique is oil paint on a canvas of different sizes.
3 T/40/2021-389 – „Everyone agreed to rob the first house “
Keywords: Malba; Zločin; Vykradení; True Crime; Obraz; Osobní zážitky; Terapie; Painting; Crime; Theft; True Crime; Personal Experiences; Therapy