Analýza cen bytových jednotek v developerských projektech - Harnová, Adéla (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou cen bytových jednotek v developerských projektech ve třech vybraných lokalitách České republiky – Brně, Zlíně a Uherském Brodě. Cílem práce je identifikovat hlavní faktory ovlivňující ceny nově postavených bytů. Práce se soustředí na identifikaci klíčových trendů, jakými jsou lokalita bytů, velikost bytů a dispozice. Tyto parametry hrají hlavní roli v rozhodování kupujících i developerů. V závěru práce je provedeno porovnání vybraných developerských projektů, které ukazuje praktické aplikace teoretických poznatků.

This bachelor thesis deals with the analysis of prices of residential units in development projects in three selected locations in the Czech Republic - Brno, Zlín and Uherský Brod. The aim of the thesis is to identify the main factors influencing the prices of newly built apartments. The work focuses on identifying key trends such as the location of apartments, their size, and layout. These parameters play a major role in the decision-making proces of buyers and investors. The thesis concludes with a comparison of selected development projects, demonstrating the practical application of theoretical finding.
Analysis of the Price of Housing Units in Development Projects
Keywords: bytové jednotky; cenotvorba; analýza cen; realitní trh; development; developerské projekty; ceny bytů; housing units; pricing; price analysis; real estate market; development; development projects; housing prices