Administrativní dům - Černota, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Tato diplomová práce je zaměřena na návrh monolitické betonové stavby vícepodlažní administrativní budovy včetně jejího založení. Stropní konstrukce nad prvním nadzemním podlažím je navržena jako lokálně podepřená. Výpočet vnitřních sil je proveden pomocí počítačového programu Dlubal RFEM. Výsledky vnitřních sil jsou zkontrolovány pomocí zjednodušené metody.

This Diploma thesis is focused on design monolithic concrete construction of multi-storey administrative builiding including its foundation. The slab construction over the first floor is designed like locally supported. Calculation of internal forces is made by computer software called Dlubal RFEM. Results of internal forces are checked by simplified method.
Administration Building
Keywords: lokálně podepřená železobetonová deska; zatížení; vnitřní síly; návrh výztuže; základy; schodiště; výkresová dokumentace; locally supported reinforced concrete slab; load; internal forces; design of reinforcement; foundations; stairs; drawing documentation