"Bez názvu" - Cáb, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění)
Ve své závěrečné bakalářské práci zpracovávám portrét Ježíše Krista. Vzhledem k historickému vývoji křesťanské ikonografie se jedná o abstraktní pojetí, ve kterém je Kristus znázorněn pouze jednoduchými konkrétními prvky, které jsou signifikantní pro jeho osobnost jak v rovině obecné, tak především v mé osobní.

In my final work I made a portrait of Jesus Christ. Due to the historical development of Christian iconography is an abstract concept, in which Christ is depicted with only simple concrete elements which are significant for his personality as the general level and particularly in my personal.
Untitled
Keywords: obraz; malba; portrét; Ježíš Kristus; křesťanská ikonografie; ikonografie; abstrakce; picture; painting; portrait; Jesus Christ; christian iconography; iconography; abstraction