Analýza systému vymáhání pohledávek - Cebáková, Andrea (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na způsoby zajištění a vymáhání pohledávek. Teoretická část analyzuje pohledávky z právního, účetního i daňového pohledu a přehledně zobrazuje způsoby vymáhání pohledávek. V analytické části rozebírá pohledávky ve společnosti KOMFORT, a.s. Na základě zjištěných poznatků poskytuje návrhy k efektivnějšímu systému vymáhání pohledávek a hodnotí jejich možné využití.

This bachelor`s thesis is aimed on the ways of securing debts and debt recovery. The theoretic part covers debts from law, accounting and tax points of view and depicts possible ways of debt recovery. The analytic part assays debts of KOMFORT, a.s. Based on found facts this thesis provides suggestions for a more effective system of debt recovery and rates their possible use in debt recovery.
Analysis of a System of Debt Collection
Keywords: Pohledávka; věřitel; dlužník; závazek; vymáhání pohledávek; výkon rozhodnutí; exekuce; Debt; creditor; debtor; obligation; debt collection; enforcement; execution