Systém pro efektivní komunikaci pracovníků výzkumných konsorcií - Číka, Petr; Balík, Miroslav (International Society for Science and Engineering, o.s., 2009)
This paper describes videoconferences in IP networks and the new developed system for effective communication of employees in research consortia. Results of RADVIOSION videoconferencing system analysis are in the first part, the second describes requests to the new system. Last chapters deals with the new developed videoconferencing system and is testing.

Článek se zabývá využitím videokonferencí v IP sítích a popisu nového aplikačního řešení videokonferenčního systému pro potřeby výzkumných konsorcií. V úvodních kapitolách jsou uvedeny výsledky analýzy současného videokonferenčního systému RADVISION. Následuje soupis požadavků na funkcionalitu nově vyvíjeného videokonferenčního systému vhodného pro komunikaci pracovníků výzkumných konsorcií. Další kapitoly popisují realizované videokonferenční řešení včetně jeho testování.
System for effective communication of employees in research consortia
Keywords: videoconference; komunikace; konsorcium; H.323; videoconference; communication; consortia; H.323