Zákonné odposlechy v SDN - Franková, Barbora (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Práce se zabývá využitím softwarově definovaných sítí v oblasti zákonných odposlechů. Staví na konkrétní implementaci systému pro zákonné odposlechy - SLIS, který byl vyvinut v rámci projektu Sec6Net. Navrhuje rozšíření v několika oblastech, ve kterých SDN nabízí potenciál ke spolehlivější identifikaci odposlouchávaných uživatelů a efektivnějšímu využití sítě. První zmíněný cíl je realizován prostřednictvím modulu funkce dynamické identity, druhý pak pomocí konfigurace síťových sond a OpenFlow přepínačů.

This thesis covers utilization of software defined networks for lawful interception purposes. Based on specific implementation of lawful interception system SLIS developed by Sec6Net group, suggests improvements aiming at more precise identification of intercepted users and better effectivity of system resources. First aim is achieved by implementation of a new module for dynamic identification component while the other one alters configuration mechanism for probes and OpenFlow switches.
Lawful Interception in Software Defined Networks
Keywords: softwarově definované sítě; SDN; OpenFlow; OpenDaylight; POX; zákonné odposlechy; Sec6Net; software defined networking; SDN; OpenFlow; OpenDaylight; POX; lawful interception; Sec6Net