Nosná ocelová konstrukce muzea - Guziur, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Nosná ocelová konstrukce muzea bude sloužit k vystavování muzejních exponátů a pořádání výstav pro veřejnost. Konstrukce je elipsovitého tvaru o délce 30 m ve směru hlavní osy a 22 m ve směru vedlejší osy. Výška konstrukce je 9 m. Ve vnitřní části muzea je umístěna konstrukce galerie s přístupem po vnitřním schodišti. Hlavní nosné prvky konstrukce muzea jsou navrženy z oceli S235. Střešní plášť je tvořen s panelů Kingspan a obvodový plášť tvoří bezpečnostní vrstvené sklo.

Steel load-bearing structure of a museum will serve to exhibit the museum's exhibits and organizing exhibitions for the public. The structure is elliptical in shape with a length of 30 m in direction of the major axis and 22 m in the direction of the minor axis. Construction height is 9 m. There is located gallery structure in the inner part of the museum with access by an internal staircase. The main load-bearing elements of museum structure are designed from steel S235. The roof deck is made from Kingspan panels and cladding consists of laminated safety glass.
Steel Load-bearing Structure of a Museum Exhibition Gallery
Keywords: příhradový vazník; vaznice; sloup; průvlak; stropnice; trapézový plech; beton; čep; větrové ztužidlo; podélné ztužidlo; zatížení; truss; purlin; pillar; girder; trapezoidal sheet; concrete; spigot; the wind bracing; the longitudinal bracing; load