Návrh spalovací turbíny pro osobní automobil - Šíblová, Kamila (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tato diplomová práce pojednává o spalovací turbině, jejím návrhu, zpracování a využití. Diplomovou práci je možné pomyslně rozdělit do tří částí. První část je zaměřena na teoreticky získané poznatky z oboru spalovacích turbin a jejich využití. Druhá část řeší návrh spalovací turbiny a její nedílné součásti. Ve třetí části je uvedena předpokládaná charakteristika spalovací turbiny. Součástí práce je také příloha, ve které je zařazena technická dokumentace.

This diploma thesis deals about the combustion turbine, design, processing and utilization. This work can be divided into three parts. The first part focuses on the theoretical knowledge gained in the field of gas turbines and their applications. The second part addresses the design of combustion turbine and its integral part. The third section describes the expected characteristics of combustion turbines. The work also includes the annex, which includes the technical documentation.
Design of gasturbine for car
Keywords: Spalovací turbina; turbina; spalovací komora; kompresor; výměník tepla; automobil; Gas turbine; turbine; combustion chamber; compressor; heat exchanger; car