Vize pro Krnov - Grunwaldová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
ČÍM PROSTOR BYL? Prostorem za hradbami. Prostorem, v jehož sousedství procházela obchodní cesta do blízkého Polska. Prostorem s vodním náhonem. Prostorem s textilním průmyslem. ČÍM PROSTOR JE? Je to nepřístupné, opuštěné místo. Prázdné místo, kde zůstala kostra staré textilní továrny se zasypaným vodním náhonem. ČÍM PROSTOR CHCE BÝT? Chce být místem, kam se opět vrátí život. Místem pro setkávání generací, odpočinek a další volnočasové aktivity, ale i místem pro bydlení. Místem, doplňující zelený prstenec města.

WHAT WAS THE SPACE? The space was behind the castle walls. A space in close vicinity of which a trade route to nearby Poland passed. A space with water propulsion. A space with the textile industry. WHAT IS THE SPACE? It is an inaccessible, deserted place. An empty space, where a skeleton of an old textile factory with buried water propulsion remained. WHAT IS THE SPACE SUPPOSED TO BE? It is supposed to be a place, where life is going to return. A place for the generations to meet at, relaxing and other leisure activities, but also a living place. A place, complementing the green ring of the city.
Visions for Krnov
Keywords: Krnov; Bydlení; Urbanismus; Architektura; Solitér; Novostavba; Krnov; Housing; Urbanism; Architecture; Solitaire; New building