Zabezpečovací zařízení pro regionální tratě - Pitřík, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Tato práce popisuje návrh, realizaci a testování zabezpečovacího zařízení pro regionální tratě. V rámci práce je navrhnut a realizován hardware a jeho firmware, komunikační rozhraní a obslužný software. Návrh je zaměřen na celkovou jednoduchost a nízké pořizovací náklady, a to vše při současném zachování všech možností nabízených moderními zabezpečovacími zařízeními.

This project describes design, implementation and testing of security system for regional train routes. Project includes design and implementation of hardware, firmware, communication interface and software. Design is focused on simplicity and low installation costs, while all possibilities of modern security systems remains preserved.
Security System for Regional Train Routes
Keywords: Železniční doprava; zabezpečovací zařízení; kolejové obvody; počítač náprav; mikroprocesorový systém; drážní předpisy; ModBus; RS485.; Railway transport; security systems; rail circuits; axle computers; microprocessor; railway regulations; ModBus; RS485