Určení autorství - Šabík, Matúš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Tato práce se zabývá určováním autorství anonymních textů na základě znalostí předchozích textů autorů. Popisuje automatický sběr vzorků dat na testování. Rozebírá relevantní příznaky pro určování autorství. Porovnává a hodnotí úspěšnost určování s ohledem na velikost učící a testovací množiny.

This Bachelor thesis deals with the authorship attribution of anonymous texts, based on previous knowledge of the author's texts. It describes the automatic data collection for testing. It discusses relevant symptoms for determining authorship. It compares and evaluates the results in regard to the size of the learning and test sets.
Authorship Identification
Keywords: autorství; identifikace pisatele; forenzní lingvistika; autorship; writer identification; forensic linguistics