Vývoj faceplate pro prostředí S7-1200, S7-1500, S7-300/400 a TIA Portal V12 Advanced - Rajnoha, Andrej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
V bakalářské práci se nejdříve probírá zastoupení operátorské úrovně v rámci automatizační struktury. Pak jsou stručně rozděleny a popsány základní operátorské panely, typy PLC a automatizační programy od firmy Siemens. Základní části práce je tvoření knihovní s grafickými prvky v novém vývojovém prostředí TIA Portal V12 Advanced pro operátorské panely řad HMI Simatic Comfort a Basic pro firmu COMPAS Automatizace, s. r. o. Bude detailně popsán postup, návrh a programové vybavení faceplatů pro devět elektrických prvků a pro obě řady panelů.

The first point of this bachelor’s thesis is discussing about representation of operator’s level in the automation structure. Then there are briefly divided and described the main operator’s panels, types of PLCs and automation software from Siemens Company. The main aim of work is designing libraries with graphic elements in new engineering framework TIA Portal V12 Advanced for operator’s panels HMI Simatic Comfort and Basic for company COMPAS Automatizace, s. r. o. In the following will be described process, design and program equipment of faceplates for nine electric elements to both types of the panels.
Development of a faceplate for sw tool S7-1200, S7-1500, S7-300/400 and TIA Portal V12 Advanced
Keywords: faceplate knihovna; grafický návrh; vizualizace; TIA Portal V12; WinCC; PLC S7-300/400; S7- 1200; S7-1500; operátorský panel HMI Simatic Basic a Comfort; faceplate library; graphic design; visualization; TIA Portal V12; WinCC; PLC S7-300/400; S7- 1200; S7-1500; operator’s panel HMI Simatic Basic and Comfort