Modul pro dolování z dat - Hlosta, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato práce se zabývá problematikou získávání znalostí z databází (ZZD), a to zejména klasifikací pomocí Support Vector Machines (SVM). Na FIT VUT v Brně je vyvjíjen systém pro ZZD s modulární strukturou. Pro popis procesu dolování se používá jazyk DMSL. Cílem práce bylo rozšířit DMSL o potřeby SVM klasifikátoru, navrhnout, implementovat a otestovat modul pro tento systém.

This thesis concerns knowledge discovery in databases (KDD), especially classification by Support Vector Machines (SVM). System for KDD has been developed at FIT BUT. For KDD process description is used language DMSL. The goal of the thesis was to extend DMSL with respect to SVM classifier, propose, implement and test a module for this system.
Data Mining Module
Keywords: získávání znalostí z databází; dolování z dat; DMSL; SVM; SMO; klasifikace; Java; MySQL; knowledge discovery in databases; data mining; DMSL; SVM; SMO; classification; Java; MySQL