Aplikace tepelně izolačních materiálů v konstrukci pasivních domů - Kornelová, Hana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
V této práci jsou popsány základní principy výstavby pasivního domu. Mechanické a fyzikální vlastnosti vybraných typů tepelných izolačních materiálů a jejich vhodnost použití v konstrukci pasivních budov. Další část je věnována popisu ICF systémů. Cílem praktické části je stanovení základních fyzikálních a mechanických vlastností vybraných tepelněizolačních materiálů a jejich spolupůsobení s plastovými hmoždinkami.

This thesis describes the basic principles of passive house construction. Mechanical and physical properties of selected types of thermal insulation materials and their suitability for use in the construction of passive buildings. The next part is devoted to the description of ICF systems. The aim of the practical part is to determine the basic physical and mechanical properties of selected thermal insulation materials and their interaction with plastic dowels
Application of thermal insulation materials in the construction of passive houses
Keywords: Energetická náročnost budov; pasivní budova; tepelněizolační materiály; ICF systémy; Energy performance of buildings; passive house; thermal insulation materials; ICF systems