Staniční testování Mobilního automatizovaného astronomického systému - Sasyn, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Předmětem této diplomové práce je staniční testování Mobilního automatizovaného astronomického systému č. 1 (MAAS – 1). Systém slouží pro určování astronomických zeměpisných souřadnic prostřednictvím měření na hvězdy. Práce je zaměřena na působení vybraných systematických vlivů, především vlivu zadávaných přibližných vstupních zeměpisných souřadnic na souřadnice výsledné.

Subject of this master´s thesis is a station testing of Mobile automated astronomical system No. 1 (MAAS – 1). This system is used for measurement of astronomical coordinates by measurments of the stars. This thesis is focused on impact of some systematic effects, especially effects of inaccurate input geographic coordinates to resulting coordinates.
Station testing of Mobile automated astronomical system
Keywords: Geodetická astronomie; astronomická zeměpisná šířka; astronomická zeměpisná délka; hvězdný pár; efemeridy hvězd; pozorovací program; digitální zenitová kamera; vstupní souřadnice.; Geodetic astronomy; astronomical latitude; astronomical longitude; pair of stars; ephemerides of stars; observation plan; digital zenith camera system; input coordinates.