Vytápění bytového domu - Molnár, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Cílem bakalářské práce je navrhnout vytápění a přípravu teplé vody v bytovém domě. Pro otopnou soustavu a zásobníkový ohřívač byly navrženy plynové kondenzační kotle, umís-těné v technické místnosti v suterénu. Otopnými plochami jsou desková a trubková otopná tělesa. Měření spotřeby tepla v bytech je řešeno kalorimetry s dálkovým odečtem. Teplotu v jednotlivých bytech zajišťuje zónový regulační ventil s elektromotorickým pohonem.

The goal of the work is to design heating and hot water production in an apartment block. Condensing gas boilers were designed for a heating system and a hot water storage tank, boilers should be located in a technical room in basement. Plate and tubular heating units are the heating surfaces. Heat consumption measurements in flats are gauged by remotely monitored calorimeters. The temperature in each flat is controlled by an electrically powered zone valve.
Heating of the Residential Building
Keywords: Otopná tělesa; potrubí; zdroj tepla; rozdělovač/sběrač; tepelná ztráta; tlaková ztráta.; Radiators; pipes; heat source; manifold/collector; heat loss; pressure loss.