Model nákladových funkcí podniku - Valúšek, Lucián (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Moja bakalárska práca sa venuje rozboru teórie nákladov a nákladových funkcií, ktoré som ďalej použil na spracovanie nákladovej funkcie podniku Falko s.r.o.. Stanovil som klasifikačnú analýzu, regresnú a korelačnú analýzu a nakoniec som urobil odporúčania pre firmu, ktoré môže urobiť pre zlepšenie situácie.

The bachelor thesis deals with the cost analysis and cost function analysis, which are then used to elaborate cost function for the company Falko s.r.o. The process includes classification analysis and correlation and regression analysis. As a result, possible solutions are suggested to the company. My recommendations could lead to improvement of their financial situation.
The Model of the Cost Function of the Factory
Keywords: Model podniku; nákladové funkcie; model nákladov; členenie nákladov; metódy kalkulácie; Business model; cost functions; cost model; cost breakdown; calculation methods