Ladící třída pro PHP - Kluvánek, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Cílem této práce je vytvořit pomůcku, která bude pomáhat při vytváření a ladění PHP aplikací. Práce rovněž obsahuje přehled toho, jak se v PHP zachází s chybami a výjimkami standardním způsobem. Výsledkem je snadno použitelná třída, která je snadno rozšiřitelná o další funkčnost a obsahuje všechny základní nástroje užitečné při vývoji. Další, neméně důležitou funkcí, této ladící třídy je část, která zpracovává chyby na produkčním serveru. Tato část je nezbytná, protože uživateli by se neměly zobrazovat detailní informace o chybě. Chyby totiž můžou obsahovat citlivé informace (předevšim hesla do databáze, strukturu tabulek,...). Třídu již sám v praxi používám na několika projektech a ukázala se velmi přínosnou.

The aim of this work is to create a tool that assists in developing and debugging PHP applications. It also provides an overview of how PHP handles errors and exceptions in a standard way. The result of this bachleor thesis is easy to use class that is easily extendable for additional functionality and contains all basic tools useful in development. This functions is nescessary because users should not view some detailed information about the error. Errors may contain sensitive information (especially passwords for the database, table structure,...). I am using this class in several projects and it seems to be very useful.
Debugging Class for php
Keywords: PHP; ladění; chyby; výjimky; zachytávání chyb; zachytávání výjimek; PHP; debugging; erors; exceptions; errors handling; exceptions handling