Využití netradičních materiálů ve stavbě svislých soustruhů - Augustin, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Vymezenou problémovou oblastí diplomové práce je nahrazení součásti z tradičních materiálu materiálem netradičním. TOSHULIN a.s. se sídlem v Hulíně, s výrobou svislých soustruhů. Cílem práce je teoreticko-praktické zpracování dané problematiky. Zvážení všech kladů a záporů s následným zhodnocením. Daného nahrazení.

In my thesis, I have chosen to concentrate on the replacement of traditional materials by more unconventional ones. My aim is thus to pay attention to theoretical and practical implications that such replacement would induce and to evaluate the pros and cons of such practice. I am going to fucus on the Hulin-located company TOSHULIN which produces vertical lathes.
Utilisation of innovative materials at design of vertical lathes
Keywords: kompozity; náhrada; soustruh; composites; replacement; lathe