Čidlo snímání otáček bubnu sušičky - Kolář, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2025)
Práce se zaměřuje na návrh a realizaci prototypu snímače otáček bubnu sušičky. V teoretické části je provedena rešerše metod snímání otáček a možností jejich integrace. Snímač se skládá ze tří hlavních částí: měřicí, výpočetní a komunikační. V praktické části je popsán návrh hardwaru realizujícího požadované funkce. Tento hardware je osazen zvolenými komponentami a~funkčnost je zajištěna. Implementace softwaru mikrokontroléru STM32 zajišťuje měření otáček a komunikaci s řídicí jednotkou sušičky. Snímač otáček je integrován do sušičky a je provedeno kontrolní měření společně se stanovením parametrů snímače.

Thesis focuses on design and implementation of a prototype for a dryer drum revolution sensor. The theoretical part of the thesis involves analysis of the revolution sensing methods and their integration possibilities. The sensor consists of three main components: a measurement unit, a processing unit and a communication unit. The practical part of the thesis presents a hardware design that implements the required functions. This hardware is assembled using selected components and its functionality is ensured. Software implementation of the STM32 microcontroller ensures revolution measurement and communication with the control unit of the dryer. The revolution sensor is integrated into a dryer, control measurement is performed and the parameters of the revolution sensor are evaluated.
Dryer drum speed sensing sensor
Keywords: sušička; snímač otáček; optoelektronický snímač; Hallův snímač; STM32; MBus; dryer; revolution sensor; optoelectronic sensor; Hall sensor; STM32; MBus