Dopravní obsluha nádraží u řeky - Stupka, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Diplomová práce se zabývá návrhem dopravní obsluhy nového brněnského nádraží v poloze Řeka. Cílem práce bylo navrhnout variantní řešení dopravního uzlu městské hromadné dopravy a autobusového nádraží, a zároveň vyřešit obsluhu nádraží individuální automobilovou dopravou a parkování kolem hlavního nádraží. Dále se diplomová práce zabývá pěšími vazbami a cyklistickou dopravou v řešené oblasti.

The diploma thesis deals with the design of the transport service .of the new railway station in Brno - to be more specific, its placement in position River.. The aim of this project is to design solutions fot the public transportation terminal and the bus station in many variants, as well as tp solve the service by individual car transportation and parking around the main station. Furthermore, the thesis deals with problems of pedestrian ties and bicycle paths in the area.
Transport service for the Brno River Main Station
Keywords: Autobusové nádraží; vlakové nádraží; Brno; odbavovací hala; dopravní uzel; terminál; individuální automobilová doprava; městská hromadná doprava; pěší vazby; cyklistická doprava; železnice; parkoviště; Bus station; railway station; Brno; check-in lobby; transport interchanges; terminal; individual car transport; city public transport; pedestrian ties; cycling; railway; parking