Obecní dům - Pecková, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Cílem diplomové práce je návrh Obecního domu v obci Habrovany u Vyškova. Budova je navržena v mírném svahu, půdorys je nepravidelný, výška objektu v jednotlivých částech rozdílná. Konstrukční system budovy je stěnový podélný. Budova obsahuje tři provozní soubory, a to obecní úřad, hasičskou zbrojnici a kulturně společenský sál. Obecní úřad je dvoupodlažní, ostatní prostory jsou jednopodlažní. Požární zbrojnice má garáž pro dva automobily.

The aim of the diploma work is a design of the Municipal House in the municipality of Habrovany u Vyškova. The building is designed in a gentle slope, the ground plan is irregular, the height of the object is different in the individual parts. The model of the building is a linear wall system.The building consists of three work sets which are the municipal authority, a fire station, and a cultural social hall. The municipal authority is a two-floor structure, the other rooms are one-floor ones. The fire station has a garage for two vehicles.
Municipal Hall
Keywords: obecní dům; nepravidelný půdorys; obecní úřad; hasičská zbrojnice; garáž; společenský sál; municipal house; irregular ground plan; municipal authority; fire station; garage; social hall