Gelové polymerní elektrolyty s nižší hořlavostí - Zítka, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Předkládaná práce pojednává o vývoji a výzkumu gelových polymerních elektrolytů a jejich využití. Také se zabývá problémy charakterizace a optimalizace technologického procesu výroby gelový polymerních elektrolytů s nižší hořlavostí. Dále se tato práce zabývá, jakým způsobem se takovéto elektrolyty posuzují a jaké mají vlastnosti. Základním zaměřením práce je srovnání rozpouštědel obsažených v gelových polymerních elektrolytech a vytvoření takového gelu, který při srovnání mechanických, elektrických a fyzikálních vlastností bude mít nejlepší výsledky.

This work discusses the research and development of gel polymer electrolytes and their use. It also deals with problems of characterization and optimization of technological process of polymer gel electrolytes with low flammability. Furhermore, this work deals with how to assess such electrolytes and what their properties. The main focus of work is a comparison of solvents contained in the gel polymer electrolytes and the creation of such a gel, which when compared to mechanical, electrical and physical properties will have the best results.
Gel polymer electrolytes with lower flammability
Keywords: gelové polymerní elektrolyty; impedanční spektroskopie; měrná vodivost; mechanické vlastnosti; termogravimetrie (TGA); gel polymer electrolytes; impedance spectroscopy; conductivity; mechanical properties; thermogravimetry (TGA)