Analýza obsazenosti parkoviště - Stránský, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Práce se zabývá analýzou obsazenosti parkoviště z videozáznamů kamery. Úkolem je určení obsazenosti jednotlivých míst s ohledem na možné využití pro inteligentní řízení parkoviště. Práce popisuje návrh, implementaci a testování tří metod detekce a jejich sloučení v robustnější a úspěšnější systém. Popisovanými metodami jsou detekce pohybu, založená na rozdílnosti po sobě jdoucích snímků. Druhou metodou je detekce hran, předpokládající rozdílnou členitost povrchu automobilů a povrchu parkoviště. Třetí metoda porovnává histogramy jednotlivých míst s histogramem všech volných míst. Implementovaný systém byl úspěšně otestován na reálných záznamech.

This thesis deals with an analysis of parking availability. The task is to determine the occupancy of predefined parking places in the sequence of color images acquired by a fixed camera. The thesis describes the design, implementation, and testing of three utilized methods for car detection, i.e. background modelling, edge detection, and histogram comparison. These methods are combined in order to obtain a more robust and accurate solution. The proposed system has been successfully tested on several real scenarios.
Analysis of Parking Availability
Keywords: analýza parkoviště; detekce automobilů; detekce pohybu; morfologické operace; detekce hran; porovnání histogramů; parking analysis; car detection; motion detection; morphological operations; edge detection; histograms comparison