Posouzení ekonomické situace společnosti a návrhy na její zlepšení - Musilová, Blanka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá posouzením ekonomické situace společnosti GRASPO CZ, a.s. a návrhům na její zlepšení s využitím ukazatelů finanční analýzy a statistických metod. Práce je rozdělena do tří částí. První kapitola se věnuje teoretickým východiskům práce a představuje pojmy z oblasti finanční a statistické analýzy. Druhá část se zaměřuje na samotnou analýzu společnosti, přičemž jsou zde aplikovány jednotlivé finanční ukazatele a statistické metody. V závěrečné části práce jsou na základě výsledků analýz navržena konkrétní opatření vedoucí ke zlepšení ekonomické situace.

This thesis focuses on assessing the economical situation of the company GRASPO CZ, a.s. and proposes measures for it’s improvement using financial analysis indicators and statistical methods. The theses is divided into three parts. The first part is focused on theoretical foundations of the thesis and introduces key terms from the fields of financial and statistical analysis. The second part provides the actual analysis of the company, where financial indicators and statistical methods are applied. In the final part of the thesis, based on results of the analysis, specific measures are proposed to improve the company’s economical situation.
Assessing Economic Situation of a Company and Proposals for Its Improvement
Keywords: ukazatele finanční analýzy; statistické metody; poměrové ukazatele; časové řady; regresní analýza; soustavy ukazatelů; predikce; financial analysis indicators; statistical methods; financial ratios; time series; regression analysis; financial indicator systems; prognosis